OOGMETING & OPTOMETRIE

Oogmeting

Bij 't Optiek Zierikzee bent u verzekerd van een deskundige oogmeting uitgevoerd door een gediplomeerd opticien of optometrist.
Wij adviseren u bij de oogmeting wat voor u de beste correctiemogelijkheid is in uw persoonlijke situatie.
U bent van harte welkom voor een vrijblijvend advies.

Optometrie

Wanneer u naast een gewone oogmeting meer wilt weten over de gezondheidstoestand van uw ogen dan kunt u kiezen voor een optometrisch onderzoek, uitgevoerd door een HBO-gediplomeerde optometrist. Zij is gespecialiseerd in het herkennen van oogaandoeningen en kan u indien nodig doorverwijzen naar de huisarts/oogarts voor verder onderzoek.
De meest veelvoorkomende oogziekten zijn Cataract - in de volksmond ook wel ’staar’ genoemd, de leeftijdsgerelateerde Macula degeneratie, Glaucoom, Diabetische retinopathie, Hypertensieve retinopathie en Cornea endotheeldystrofie.

Een optometrisch onderzoek houdt in, dat er naast een gewone uitgebreide oogmeting (inclusief binoculaire testen) ook de oogdruk wordt gemeten, een fundusfoto gemaakt wordt van het netvlies en het voorste gedeelte van het oog zoals de ooglens en het hoornvlies met behulp van een spleetlamp om bijvoorbeeld staar of netvliesaandoeningen te kunnen opsporen.
Met onze nieuwe OCT (Optical Coherence Tomography) Scan kunnen we nu een nog completer beeld geven over de gezondheid van uw ogen; door een paar minuten in dit apparaat te kijken, kunnen wij u heel veel vertellen over de conditie van uw netvlies. De scan maakt namelijk, d.m.v. de weerkaatste lichtgolven een dwarsdoorsnede van het netvliesweefsel, waarbij we maculadegeneratie (natte en droge vorm), glaucoom, glasvochtmembraan en netvliesloslating kunnen opsporen. Deze methode kan beschouwd worden als een optisch equivalent van de echografie. De methode is non-invasief, dat wil zeggen dat er geen enkel materiaal of gereedschap in het lichaam wordt gebracht.


Vaak hebben mensen niet in de gaten dat er met hun ogen iets aan de hand is, waardoor er soms al aanzienlijke schade aan het zicht kan zijn ontstaan. Een behandeling op korte termijn kan in dat geval noodzakelijk zijn. De optometrist zal u, na een compleet onderzoek met een begeleidende brief via de huisarts doorverwijzen voor verdere behandeling naar een medisch specialist.

Een compleet optometrisch onderzoek bestaat uit:

  • Oogmeting en binoculaire testen
  • Oogdrukmeting
  • Spleetlamponderzoek naar o.a. staar en droge ogen
  • Fundusfoto’s
  • OCT-scan

Omdat wij voor een optometrisch onderzoek uitgebreid de tijd nemen is het wenselijk dat u een telefonische afspraak bij ons maakt.

De kosten voor een compleet optometrisch onderzoek is 45 EURO

WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te vergroten. Hiervoor is wel je toestemming nodig. Meer weten over de verzamelde gegevens, zie onze Privacyverklaring

IK GA AKKOORD

 

OVNNUVOANVC